Rólunk

Vállalkozásunk fő profilja acélszerkezetek gyártása és szerelése. Viszont egy merész ötlettől vezérelve, és mert állandóan éhesek vagyunk, kitaláltunk magunknak egy bbq sütőt, majd ezen első sikerein felbuzdulva egy komplett termékcsaládot hívtunk életre.
Célunk az hogy eltérjünk a nagy sorozatban gyártott bbq és grill sütőktől. Egyedi, személyre szabott, kis sorozatban gyártott termékekről van szó. A hangsúlyt a tartósságra és a speciálisan ehhez a sütési technikához szükséges paraméterek kialakítására fordítjuk.

Amivel ki akarunk tűnni

Felületkezelését tekintve egy 600 C°-ig hőálló és oldószermentes festéket alkalmazunk, mely a Magyar Festékkutató Intézet fejlesztése.
A test 2 mm vastag szénacél lemezből , míg az alsó és felső kupola 3 mm vastag lemezből készül.
Egyediségére a legjobb példa a kézzel esztergált fogantyúk, hiszen soha nincs két egyforma. Az alap kivitelnél gyertyánfából készülnek, de készülhet egyéb más fafajtákból is (cseresznye, körte, bükk vagy éppen afrikai rózsafából).
Hőszigetelését tekintve a sütőtér és a felső nyitható kupola szigetelése 250 C°-ig hőálló szilikon tömítéssel van ellátva, míg a tűztér ajtó tűzálló kandalló tömítést kapott.
Kezelhetőség tekintetében arra törekedtünk, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban pótolható legyen a víz, a faszén, vagy éppen gyorsan megfordítható legyen a hús a rácson. A víz pótolható, anélkül hogy ajtót keljen nyitni, hiszen így újra belekerülne a sütési folyamatba egy felfűtési szakasz. A faszén egy tűztér ajtón keresztül bármikor pótolható, mennyisége ellenőrizhető és a füstölőfa könnyedén adagolható. A sütő rácsai 2/3-ig kihúzhatóak a könnyebb húsforgatás vagy éppen az ecsetelés megkönnyítésére.